Despre automatizarile industriale: ce sunt ele?

Ce reprezinta automatizarile industriale

Automatizarea reprezinta utilizarea masinilor, sistemelor de control si a sistemelor computerizate pentru optimizarea procesului de productie a bunurilor, dar si de prestare a serviciilor.

Societatea umana, asa cum este ea astazi, prin actiunile sale zilnice, a devenit intr-atat de dependenta de automatizari incat este greu sa ne imaginam viata, astazi, fara automatizarile industriale. In afara obisnuitei asocieri cu domeniul industrial, automatizarile au ajuns sa atinga cele mai neasteptate aspecte ale vietii cotidiene. Protectia mediului, comertul, traficul auto, naval sau feroviar, agricultura, constructiile sau domeniul medical sunt doar cateva ramuri in care automatizarile joaca, astazi, un rol important.

Scopul utilizarii automatizarilor industriale este acela de a spori productivitatea si/sau calitatea dincolo de limitele posibil de atins prin munca operatorilor umani, astfel incat sa se obtina reduceri insemnate ale costurilor de productie si/sau obtinerea unui nivel de calitate crescut si predictibil. In ideea de industrializare, automatizarea este urmatorul pas dupa mecanizare. Daca mecanizarea presupunea prezenta operatorilor umani, care sa supervizeze lucrul cu utilajele mecanizate, automatizarea a micsorat dramatic nevoia prezentei umane prin realizarea automata a monitorizari, corelari si controlului proceselor industriale. Astfel, automatizarile joaca, astazi, un rol important in economia lumii si aduce un aport important la cresterea calitatii vietii.

In trecut, automatizarile industriale erau percepute, in principal, ca procesul de control si coordonare a unui numar de componente electrice si electronice. Aceasta perceptie a fost schimbata radical odata cu dezvoltarea tehnologiei informatiei si odata cu patrunderea elementelor hardware si software in aproape toate componentele utilizate in procesele industriale automatizate.

Automatizarea industriala inseamna producerea de sisteme si echipamente eficiente din punct de vedere energetic si competitive dn punct de vedere al calitatii si repetabilitatii proceselor automatizate. In prezent, eficieta energetica a echipamentelor utilizate in automatizarile industriale, a devenit unul dintre factorii definitorii, printre alti factori precum aplicabilitatea in diverse procese, usurinta in utilizare, precizia etc. Mebo Distribution va poate propune solutii de automatizari industriale si nu numai, eficiente din perspectiva raportului calitate-pret, in aproape toate domeniile: telecomunicatii, productia de bunuri, domeniul medical, ca sa numim doar cateva dintre acestea. Experienta inginerilor nostri, precum si colaborarile stranse cu marii producatori de echipamente de automatizari ne recomanda drept unul dintre cei mai buni parteneri in proiectarea si executarea de solutii de automatizari industriale din Romania. Adoptarea solutiilor automatizate va ajuta sa va cresteti competitivitatea pe piata prin cresterea productivitatii, a calitatii si a flexibilitatii. Prin automatizarea proceselor repetitive, operatorii umani se pot specializa un efectuarea unor activitati mult mai complexe sau non-standard, oferind, astfel, afacerii dvs. posibilitatea de a va extinde in alte segmente ale pietei. Automatizarea proceselor industriale si nu numai, conduce la eliminarea aproape in totalitate a posibilitatii de "eroare umana", care va conduce la scaderea costurilor de productie si la cresterea calitatii produsului sau serviciului oferit.

Fie ca nevoia dvs. de automatizare este pentru un singur post de lucru sau pentru o intreaga linie de productie, noi va putem oferi solutia ideala de automatizare care sa va confere acel plus de calitate sau acel avantaj in fata concurentei pentru a obtine un plus de clienti, in timp ce clientii actuali se vor simti recompensati pentru fidelitatea lor. Indiferent de nevoile dvs., noi va putem asista in procesul de automatizare industriala a unui singur post de lucru sau aunei intregi linii de asamblare sau productie, oferindu-va solutii moderne si economice care sa satisfaca orice criteriu de calitate.
Fie ca procesul dvs. necesita reglaje automate si/sau porniri si opriri dese ale echipamentelor, sau nivelul de precizie necesar in cadrul procesului este unui ridicat, echipamentele oferite de noi indeplinesc orice cerinta si criteriu de calitate. Am obtinut locul III pe podiumul partenerilor Siemens, pentru integrarea, distributia si service-ul echipamentelor de automatizari industriale de orice natura, fie ele traductoare de presiune, regulatoare electronice, convertizoare de frecventa sau traductoare de nivel.

Automatizarile industriale reprezinta un segment multi-disciplinar, care necesita cunostinte si experienta in diverse ramuri ale industriei sau ingineriei, incluzand domeniul electrotehnic, electronic, chimic, mecanic, al comunicatiilor sau al proiectarii programelor software. Inginerii nostri va pot pune la dispozitie vasta lor experienta pentru proiectarea si implementarea cerintelor dvs. de automatizari industriale.